NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Aparati, omrežje, pokritost s signalom
pika
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 07. Jul 2011 11:16
Telefon: ideos x5

NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a pika » 07. Jul 2011 11:29

Čisto nova uporabnica, telefon imam le nekaj dni in še raziskujem.
Sigurno bom še kaj vpašala, naj začnem z navigacijo.
Ker gremo na dopust (Hrvaška, kam pa drugam), bi mi prav prišla navigacija.
Najbrž moram prenest zemljevide, saj ko kliknem na ikonco napiše le Checking navigation availability...in melje in melje, pa ni nič...
Ali se potrebne še kakšne druge nastavitve, koliko prostora vzame, ko downlovdaš vse potrebno?

hvala za odgovor in lp.

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2337
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jul 2011 11:42

S to googlovo Android navigacijo naše področje še ni pokrito.

Priporočam uporabo IGO. Program je sicer plačljiv.
O IGO so se razpisali na tem forumu http://slo-android.si/forum/viewtopic.p ... ormat=html
Administrator neuradnega foruma

conspiracy
Znanec
Znanec
Prispevkov: 157
Pridružen: 17. Feb 2009 11:03
Telefon: Nexus 5
Kraj: Kranj

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a conspiracy » 07. Jul 2011 11:51

Al pa če si garmina kupiš, te bo ceneje pršlo, kot da si preko telefona vlečeš dol karto (na Hrvaškem ali kje drugje:)
...razen če imaš program, ga shraniš na kartico in jo od tam bere (kot je napisu gospod lithium)

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2337
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jul 2011 12:05

Igo lepo dela na tem telefonu. Tudi glasovno vodenje je dovolj glasno.
Garmin si verjetno mislil kot samostojno napravo? Ker za android ga še nisem videl...
Administrator neuradnega foruma

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a delboy » 07. Jul 2011 12:08

Lahko pa si poskusiš naložiti iz marketa navigacijo SYGIC, brezplačno imaš poizkusno dobo 7 dni, naložiš jo pred samim odhodom, zadostovalo ti bo za dopust dokler si ne omisliš nekako trajno različico s kakšnim brezplačnim potegom iz spleta :greensmart:

SYGIC naj bi baje odlično pokrival zahodno Evropo, na vzhodnješe kraje pa tudi pokriva, vendar ne vem še koliko natačno :biggrin:

https://market.android.com/details?id=c ... rch_result :thumbs:


Lp.

conspiracy
Znanec
Znanec
Prispevkov: 157
Pridružen: 17. Feb 2009 11:03
Telefon: Nexus 5
Kraj: Kranj

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a conspiracy » 07. Jul 2011 12:11

Ja itak, kot samostojno napravo!

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a Safre » 07. Jul 2011 12:21

conspiracy napisal/-a:Ja itak, kot samostojno napravo!
Zakaj že - financiranje raznih Garminov&co. je mimo - jaz imam že od nokie N95 (zdaj HTC Desire) softwersko navigacijo in zadeva enostavno špila ...
Slika

Rocky
Znanec
Znanec
Prispevkov: 391
Pridružen: 06. Jun 2011 13:51
Telefon: Huawei ideos x5
Znesek računa: 19,90

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a Rocky » 07. Jul 2011 13:21

Še en glas za iGo. Vse ostalo se lahko skrije. Mape pa nalagaš na spominsko kartico.

Priporočam tudi avtopolnilec in držalo, ker GPS kar hitro porablja baterijo.

Lp
Slika

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a Phantom » 07. Jul 2011 13:42

Moj glas gre pa za Sygic Aura. Sicer nimam Ideosa, ampak bi navigacija morala delovati tudi na tem telefonu :)
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2337
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jul 2011 13:55

Kakšna je pa kaj pokritost te Sygic Aura na podeželju? Čigave karte uporablja?
Administrator neuradnega foruma

Phantom
Znanec
Znanec
Prispevkov: 100
Pridružen: 08. Nov 2010 09:34
Telefon: Nokia Lumia 920

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a Phantom » 07. Jul 2011 14:19

Kar se kriče pokritosti, ima iGO vrjetno še vedno nekoliko večjo pokritost. Mislim pa da uporablja TeleAtlas karte, nisem 100% prepričan :D
Slika

pika
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 07. Jul 2011 11:16
Telefon: ideos x5

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a pika » 07. Jul 2011 21:50

hvala, fantje.

Naložila iGo in lepo dela.

Se še oglasim kdaj, ker se splača :thumbs: .

P

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2337
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jul 2011 21:59

:thumbs:
Administrator neuradnega foruma

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a delboy » 08. Jul 2011 00:54

pika napisal/-a:hvala, fantje.

Naložila iGo in lepo dela.

Se še oglasim kdaj, ker se splača :thumbs: .

P

Tudi drugič, dobrodošla med nami, sicer pa si si naložila plačljivo ali neplačljivo :biggrin:


Lp.

pika
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 07. Jul 2011 11:16
Telefon: ideos x5

Re: NAVIGACIJA NA IDEOS X5

Odgovor Napisal/-a pika » 10. Jul 2011 17:18

Joj, ne vem, če se to lahko tukaj napiše (bo pa admin zbrisal :warn: ), ampak sem jo "dobila".

LP

Odgovori