VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 248
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 27. Jan 2019 14:35

Glede tega pa pri Telemachu kar nič. Telekom je VoLTE uvedel marca 2017, VoWiFi pa avgusta 2018.

https://www.telekom.si/zasebni-uporabni ... lte-vowifi

Neka ocena A1 je, da odo oboje ponudili konec 2019.

Je pri Telemachu o tem sploh kaj govora? Ničesar konkretnega nisem zasledil, kot da jih ne zanima. VoLTE prestavlja manjšo porabo baterije, hitrejšo vzpostavitev klica, visoko kakovost zvoka, ne pride do prekinitve prenosa podatkov.
VoWiFi pa poleg vsega tega še možnost klicanja iz držav izven EU preko WiFi kot bi bil v Sloveniji, cene torej enake.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 27. Jan 2019 14:43

Pri VoLTE ni samo ponudit to storitev je treba tudi uskladit z proizvajalci telefonov z vsakim posebi ker ni nekega standarda za to itn..
Slika

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 23
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Ogo » 23. Jul 2019 17:30

Vse po vrsti, kot hiše v Trsti. :joint:
volte_20190723_150754.jpg
volte_20190723_150754.jpg (41.03 KiB) Pogledano 751 krat
volte_20190723_150859.jpg
volte_20190723_150859.jpg (36.37 KiB) Pogledano 751 krat

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 23. Jul 2019 23:30

Lahko bi kaj več napisu.. kaj si mogu naredit da ti deluje VoLTE itd..
Slika

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 248
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 24. Jul 2019 15:09

Ogo napisal/-a:Vse po vrsti, kot hiše v Trsti. :joint:
@Ogo, noro tole ej. Za mene totalno presenečenje. :thumbs:

Lahko samo vprašam, če je tole testno ali zares?

Hvala in LP
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 371
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a green » 25. Jul 2019 21:29

Kako se to aktivira? Je potrebno še kaj storiti razen vklopa v telefonu? Slika

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 248
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 26. Jul 2019 12:00

@green , to je gotovo za enkrat samo da varianta. Operater bi bil neumen, če bi se blamiral z neko premalo testirano opcijo. Pa še telefon mora to omogočati za Telemach, kar bo šele po posodobitvi firmware-ja, v katerem bodo integrirane nove Telemachove nastavitve.
Slika

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 371
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a green » 26. Jul 2019 12:43

Moj telefon že omogoča.

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 23
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Ogo » 01. Avg 2019 11:30

@green
Kaj za en telefon to imaš? A je Google Pixel? :?:

Uporabniški avatar
green
Znanec
Znanec
Prispevkov: 371
Pridružen: 09. Okt 2013 17:15
Telemach paket: free2go revolucija
Telefon: Google Pixel 3 XL
Kraj: Črnomelj

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a green » 01. Avg 2019 11:45

Samsung Galaxy s8 plus

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Slika :thumbs:

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2328
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Avg 2019 10:03

Jaz sem sprobal na Galaxy S9+ in se pojavi funkcija VoLTE v meniju omrežne nastavitve.. Seveda ko sem dal notri od Telemach sim.. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 23
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Ogo » 20. Avg 2019 13:45

Z zadnjim beta release-om Applove-ga iOSa se je VoLTE opcija pojavila tudi za Telemach SIM. ;)

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 23
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Ogo » 21. Avg 2019 15:48

Če je kak junak, ki ima že telefon, ki se mu pojavi VoLTE opcija za Telemach SIM in bi rad probal VoLTE, naj mi javi na ZS. ;)
Poleg telefonske številke, naj mi napiše tudi proizvajalca in model telefona.

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 248
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 21. Avg 2019 19:21

@Ogo, daj nam prosim nekaj povej. Namreč tistim z novejšimi Samsungi, ki imajo sicer firmware od A1, se pojavi funkcija VoLTE. Bo tem VoLTE dejansko tudi delal?
Na istih modelih telefona ki pa nimajo operaterskega ROM-a, ampak običajnega za Slovenijo, kakršen naj bi se tudi uporabljal v Telemach omrežju, pa te VoLTE funkcije nima.
Pa zanima me, če se VoLTE klic lahko vzpostavi tudi medoperatersko.

Hvala
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1169
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: VoLTE in VoWiFi pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a enpir » 23. Avg 2019 09:05

Ne bo delalo, ker mora biti "patch" specifično za operaterja narejen in naložen na SW. Verjetno ob naslednjem SW updejtu

Odgovori