Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jan 2016 16:27

Verjetno se bo dalo "akcijsko" za taščo urediti prehod na pakete Več.

Paketi Več torej omogočajo popolno uporabo nacionalnega gostovanja?
Ker bi ji bil zanimiv paket Več+neomejeni klici za 4€ (ne rabi SMS, MMS, podatkov...)
več_in_klici.jpg
več_in_klici.jpg (19.96 KiB) Pogledano 24902 krat
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
tado
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 997
Pridružen: 14. Nov 2007 11:05
Telemach paket: FREE2GO Revolucija
Telefon: Alcatel Idol 3 4.7
Znesek računa: 7 €
Kraj: Perth (Scotland)/Kranj

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a tado » 07. Jan 2016 18:02

Ja, novi paketi omogočajo uporabo tudi v gostovanju. Tudi moja sestra je na področju, kjer lovi le Telekom, in sedaj uporablja ta novi paket. Seveda ni šlo brez težav, saj je bil prehod zaračunan, čeprav nam je bilo rečeno da bo prehod brezplačen. So pa ko sem dal reklamacijo zadevo uredili v obliki dobropisa.
Od decembra naj bi bila menjava že tako brezplačna, samo ne vem do kdaj je akcija veljala...
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1170
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a enpir » 12. Jan 2016 22:44

ewo me po dougem cajtu spet tlelele ;)

akcija đabe sprememba do konc januarja 2016

spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a spiderkb » 13. Jan 2016 15:06

enpir napisal/-a:ewo me po dougem cajtu spet tlelele ;)

akcija đabe sprememba do konc januarja 2016
Sprememba paketa? Jaz sem včeraj plačal za menjavo. :(

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 13. Jan 2016 15:09

Piši reklamacijo.

Sent from my SHV-E210S using Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1170
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a enpir » 13. Jan 2016 18:11

spiderkb napisal/-a:
enpir napisal/-a:ewo me po dougem cajtu spet tlelele ;)

akcija đabe sprememba do konc januarja 2016
Sprememba paketa? Jaz sem včeraj plačal za menjavo. :(
odvisno med katerimi paketi prehajaš, daj mi na ZS pa pogledava

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 14. Jan 2016 11:44

Ja, res je, menjava je brezpačna. Taščo in tasta smo že uspešno brezplačno spravili na VEČ+opcija neomejeni klici. :thumbs:

Sedaj se trudimo še za fotra, ki je tudi doma tam, kjer nima več signala po izklopu GSM900.
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 15. Feb 2016 13:00

Tole se je lepo uredilo. Brezplačno so prešli na pakete Več+neomejeni klici (10€ mesečno) in lahko sedaj gostujejo pri Telekomu.

In kar je neprecenljivo, tašča mi da sedaj mir :thumbs: :greensmart: :dolgjezik:
Administrator neuradnega foruma

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 255
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 07. Jan 2019 02:22

Kako je sedaj s tem njihovim GSM 1800 MHz? Je uporabno ali bi v praksi lahko bi problem? Nacionalni roaming ne pride v poštev zaradi potencialnega Revolucija paketa pri mami. Sedaj ima bob, telefon pa stara Nokia 3310. Noče novega.
Bi pa na free2GO Revolucija nekaj prihranila, ampak če pogosto ne bi bilo signala, ne pride v poštev.

Pa da izkoristim priliko, ko že govorimo o tem. Če se sprijazni z drugim telefonom, je bolje kupiti "WIKO RIFF 3G" aparat ali je morda boljša izbira "MYPHONE CLASSIC PLUS". Oba staneta 15€, na netu pa praktično ni informacij...

Še posebej pa se ji upira kak smart telefon. Obstaja še nova 3310, ki pa je žal tudi samo GSM. Čudi me, da Telemach ta model prodaja ravno v njihovem Free2GO sistemu.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 07. Jan 2019 22:45

Po izkušnjah pri očetu, je GSM na 1800Mhz zanj neuporaben. Njegova stara Nokia je ročno v Telekomovega GSM omrežju...
Administrator neuradnega foruma

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 255
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08. Jan 2019 19:05

Hvala. Nisem sicer želel tega slišati... Ampak ne zamerim :biggrin:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 08. Jan 2019 20:01

Res pa je dosti na terenu. Če je pri tebi večinoma na eni lokaciji - mogoče pa bo :biggrin:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 26
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 10. Jan 2019 22:34

GSM na 900 MHz prihaja nazaj na Telemach. Počasi. ;)

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 255
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 11. Jan 2019 09:58

Pri meni doma je GSM1800 res bolj tako tako. Aparat pravi od -87 do -92 dBm, kar je na meji za normalen pogovor.

@Ogo, glede tvoje novice. Pa bodo dobili tudi še kaj pasovne širine? Da ne bo kakorkoli žrtvovan UMTS 900 za GSM900. Ker potem pa odpade AMR-WB, ki je res res dobra pridobitev.
Slika

Uporabniški avatar
Ogo
Tušmobilovec
Tušmobilovec
Prispevkov: 26
Pridružen: 01. Sep 2007 12:13
Telefon: Huawei P30 Pro

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Ogo » 11. Jan 2019 11:42

Uvaja se nove tehnologije, ki omogočajo dinamično alokacijo radijskega spektra med različnimi tehnologijami radijskega dostopa na določenem frekvenčnem obsegu.
Torej ja, delček že dodeljenega 900 MHz spektra se bo iz UMTS prerazporedil na GSM.

Panike z AMR-WB pa ne bo, ker se UMTS iz dneva v dan bolj razbremenjuje, saj uporabniki podatkovnih storitev prehajajo na LTE, torej ostaja dovolj kapacitete za čveko, tudi v HD kakovosti.

Telemach GSM900 je tako sedaj spet prisoten na področju Velenja in Koroške. Počasi pa naprej. ;)

Odgovori