Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 03. Jan 2016 09:39

Na drugem forumu že pišejo, da jim ne dela več GSM na 900Mhz.

Pri meni še dela, saj se poveže na NE523 ali NE500. Kako je pri ostalih?

Pri tašči, tole ne bo dobro, saj tam za silo vleče le Telemachov 2G, pakete imajo pa premium... :mislec:
Administrator neuradnega foruma

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 03. Jan 2016 10:05

Jaz sem bil v Ljubljani že nekajkrat na nacionalnem gostovanju... bo nekaj na tem. Bo pa pomojem takrat Telemach prisiljen tudi v stare pakete vključiti brezplačno nacionalno gostovanje ali pa bo enostavno stare pakete ukinil in stranke migriral na nove pakete.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 03. Jan 2016 10:48

Potem se pa mogoče pripravljajo na izklop... ali pa ga izvajajo postopoma po baznih.

Ja nekaj bo moral narediti glede starih paketov. Najbolj smiselna bi bila uporaba nacionalnega roaminga brez doplačila.

Ker drugače bom imel taščo na :podpora:
Administrator neuradnega foruma

Uporabniški avatar
tado
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 997
Pridružen: 14. Nov 2007 11:05
Telemach paket: FREE2GO Revolucija
Telefon: Alcatel Idol 3 4.7
Znesek računa: 7 €
Kraj: Perth (Scotland)/Kranj

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a tado » 04. Jan 2016 12:01

Jaz imam na telefonu nastavljeno GSM only in mi dela normalno. Domnevam da morajo biti še druge frekvence a se motim? Ponoči sem sicer bil brez signala.
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 04. Jan 2016 16:10

Evo, tudi tašča me kliče, da ji ne dela telefon. :hudajeza:
2G na 900Mhz je bil namreč pri njej še dokaj OK, UMTS900 pa ima tam neuporabno slab signal. 1800Mhz ne pride nič.

Res neverjetno, da izklop izvajajo brez kakršnega koli pojasnila oz. obvestila. :doh: :zacuden:

Kaj boste storili ostali v podobni situaciji? Tule bi morali ponuditi zastonj prehod na pakete Več ali pa brezplačno uporabo nacionalnega roaminga za stare pakete!
Administrator neuradnega foruma

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Jan 2016 16:17

Stari spekter 900Mhz od Telemacha je šel k Si.mobil-u.. Ker je Si.mobil te frekvence kupil Aprila 2014 in jih ni mogel do včeraj uporabljat. Zato Telemach izklaplja GSM 900Mhz ;)
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 04. Jan 2016 16:28

Lithium imaš dve možnosti:

1. Menjaš aparat,
2. Menjaš operaterja.

Sent from my SHV-E210S using Tapatalk
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 04. Jan 2016 16:33

Pa aparat ni težava (preizkušeno z več aparati)... v tisto dolino preko odbojev bolje pride signal 2G kot 3G na 900Mhz...
Administrator neuradnega foruma

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 04. Jan 2016 17:26

Morebiti zunanje antene?

http://www.ebay.com/bhp/3g-antenna
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 04. Jan 2016 17:36

Drugače pa še "uradno obvestilo" ...

Slika
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Jan 2016 17:40

hmm to lih ni nekak uradno obvestilo... Ker na spletni strani Telemach-a o tem ni nič napisano in niti sami niso nič napisali če ne bi ta Gospodična oz. Gospa vprašala zakaj je tako v teh dve poslovalnicah itn.. ;)
Slika

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 04. Jan 2016 17:46

Zato pa sem uporabil navednice. Očitno se odgovornim sladko fučka za strane in njihovo uporabniško izkušnjo. Ker to je pa res strašen problem pogledati po omrežju koga imaš večinoma ali celo ekskluzivno na GSM 900 in te stranke ustrezno obvestiti.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 04. Jan 2016 17:52

Tole bo še veselica za tiste ki so v taki situaciji kot je navedel Lithium ko ma sedaj težave njegova tašča ...

Mal so si to čudno postavili da uporabnikov niso nič o tem obvestili... :headbash:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2326
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a lithium » 04. Jan 2016 19:19

Bomo poskusili najprej na lep način na njihovi podpori.
Če bo odgovor tak, kot je tisto, kar je Safre prilepil s facebooka, bo pa tudi naš odziv ustrezno manj prijazen. :evil:

Če se ne bo dalo rešiti, pa menjava operaterja, saj imata ostala dva tam solidno 2g pokritost... v zaselku bodo pač izgubili vsaj tri "penzioniste" :ne:
Administrator neuradnega foruma

Safre
Moderator
Moderator
Prispevkov: 800
Pridružen: 21. Jan 2009 10:55
Telefon: Galaxy S VII edge

Re: Bo Telemach res ugasnil GSM 900Mhz?

Odgovor Napisal/-a Safre » 04. Jan 2016 21:03

Saj če bi kdo tam kaj razmišljal, bi strankam že zdavnaj tole ponudili ... https://en.wikipedia.org/wiki/Femtocell
Slika

Odgovori