Lte tusmobil_Telemach groza

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
pinoponko
Novinec
Novinec
Prispevkov: 29
Pridružen: 10. Maj 2013 09:14
Telemach paket: Telemach odbit

Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a pinoponko » 18. Jun 2015 12:23

No, Tusmobil-Telemach je zacel z gradnjo LTE-ja. Dobro, to vemo vsi.
Ko zamenjaš SIM kartico z USIM, se prijavis na 7070 za vklop LTE potem pa ugotovis da v Nastavitvah ->Več omrežij->Mobilna omrežja->Omrežni način nimas moznosti označiti LTE omrezje.
Začnes iskati zakaj tega ni. Potem ti na servisu recejo ker imem mobitelov rom tega brez nadgradnje roma ne bo slo.
Telefon je bil res kupljen pri Mobitelu. Tusmobil pa tudi nims svojega roma kot Simobil ali Mobitel.
Ceprav meni ni jasno zakaj nebi mogel, tudi ce je Mobitelov ali Simobilov rom na telefonu, oznaciti LTE moznost.
No na servisu so zahtevali 35 ojrov in dva dni dela, da mi dajo gor poljski rom 5.0, da bo na Telemachu delal LTE.
Telefon je v garanciji se 2 meseca, 35 ojrov pa tud ne bom stran metal, sem se doma usedel in z Odinom lepo nadradil rom iz 4.4.2 na 5.0. Sicer sem baje izgubil za 2 meseca garancije, pa upam da se ne bo hudir od telefona ravno sedaj pokvaril :headbash:

Je pa to ena velika slamparija od telemacha ali Tusmobila, da to stvar niso uredili. Ko sem bil na servisu so za mano prisli se trije in sprasevali isto. To bi morali pri Telemachu urediti, da bi bila ta posodobitev samodejna. Pa ne recem na 5.0 lahko bi bila za vse verzije samp LTE posodobitev.
Pol pa skaces naokol, placujes in se je...es. Nismo vsi doma v velikih mestih kjer so servisi.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 18. Jun 2015 16:02

Ni problem pri Telemachu ali ROM-u ampak pri Samsungu.

Samsung je zanalašč zaklenil LTE možnost izbire, za tiste operaterje ki nimajo LTE (verjetno operaterjem zaračunavajo vklop LTE izbire). Telemach je dobil LTE in novejši ROM-i podpirajo tudi na Telemachu.

Za Mobitel ROM skrbi Telekom sam in ni odvisen od Samsunga.

Torej se zahvali politiki Samsunga ki zaklepajo LTE izbiro.

Tega pri drugih Android proizvajalcih zaklepanja LTE ni. Ima pa isto politiko Apple.
Slika

pinoponko
Novinec
Novinec
Prispevkov: 29
Pridružen: 10. Maj 2013 09:14
Telemach paket: Telemach odbit

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a pinoponko » 18. Jun 2015 19:38

SvetIdej napisal/-a:Ni problem pri Telemachu ali ROM-u ampak pri Samsungu.

Samsung je zanalašč zaklenil LTE možnost izbire, za tiste operaterje ki nimajo LTE (verjetno operaterjem zaračunavajo vklop LTE izbire). Telemach je dobil LTE in novejši ROM-i podpirajo tudi na Telemachu.

Za Mobitel ROM skrbi Telekom sam in ni odvisen od Samsunga..


Saj se delno strinjam s tabo, ampak Telemach je sigurno vedel da Je LTE zaklenjen.
In sedaj tisti , ki imajo garancijo še leto ali več bodo lepo morali it na servis, da jim to omogočijo.
Ker noben ne ve kdaj bo Mobitel ali Simobil dobil Android 5.0. Če ga sploh bo za malo starejše telefone.
Upam, da jim bodo v garanciji naredil brezplačno.

Naj še Telemach poskrbi za svoj ROM, kot Mobitel. Pa ne bo več odvisen od Samsunga.

Je pa zame to ena Šlamparija, da se niso prej to zmenili.

Uporabniški avatar
SvetIdej
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2924
Pridružen: 26. Jul 2010 09:55
Telefon: Nexus 5
Kontakt:

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a SvetIdej » 18. Jun 2015 19:41

Telemach in Si.mobil nimata svojega ROM-a, ampak imata slovenskega (torej kar Samsung po defaultu izdaja za Slovenijo - to je najhitrejša izdaja novega ROM-a). Telekom pa vanj nameče še svoje aplikacije in ponavadi pride več kot 3 mesece z zamikom v primerjavi s Si.mobilovim in Telemachomovim.

Telekomovci vedno dobijo najnovejši Android z več mesečnim zamikom v primerjavi s Telemachom/Si.mobilom zaradi svojega ROM-a.

Kaj bo majhen Telemach naredil proti Samsungu?
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2322
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 19. Jun 2015 11:57

Telekom dobi posodobitev kak teden kasneje kot Si.mobil in Tušmobil...Vsaj je tako bilo do sedaj pri Galaxy S3 ;) in ne 3 mesece kasneje ;)
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2322
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 19. Jun 2015 11:59

pinoponko napisal/-a:No, Tusmobil-Telemach je zacel z gradnjo LTE-ja. Dobro, to vemo vsi.
Ko zamenjaš SIM kartico z USIM, se prijavis na 7070 za vklop LTE potem pa ugotovis da v Nastavitvah ->Več omrežij->Mobilna omrežja->Omrežni način nimas moznosti označiti LTE omrezje.
Začnes iskati zakaj tega ni. Potem ti na servisu recejo ker imem mobitelov rom tega brez nadgradnje roma ne bo slo.
Telefon je bil res kupljen pri Mobitelu. Tusmobil pa tudi nims svojega roma kot Simobil ali Mobitel.
Ceprav meni ni jasno zakaj nebi mogel, tudi ce je Mobitelov ali Simobilov rom na telefonu, oznaciti LTE moznost.
No na servisu so zahtevali 35 ojrov in dva dni dela, da mi dajo gor poljski rom 5.0, da bo na Telemachu delal LTE.
Telefon je v garanciji se 2 meseca, 35 ojrov pa tud ne bom stran metal, sem se doma usedel in z Odinom lepo nadradil rom iz 4.4.2 na 5.0. Sicer sem baje izgubil za 2 meseca garancije, pa upam da se ne bo hudir od telefona ravno sedaj pokvaril :headbash:

Je pa to ena velika slamparija od telemacha ali Tusmobila, da to stvar niso uredili. Ko sem bil na servisu so za mano prisli se trije in sprasevali isto. To bi morali pri Telemachu urediti, da bi bila ta posodobitev samodejna. Pa ne recem na 5.0 lahko bi bila za vse verzije samp LTE posodobitev.
Pol pa skaces naokol, placujes in se je...es. Nismo vsi doma v velikih mestih kjer so servisi.
In za ker telefon sploh gre?
Slika

pinoponko
Novinec
Novinec
Prispevkov: 29
Pridružen: 10. Maj 2013 09:14
Telemach paket: Telemach odbit

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a pinoponko » 19. Jun 2015 13:55

Gre za Galaxy note 3 SM-N9005 lte

miran72ms
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 27. Jun 2015 16:26
Telefon: samsung galaxy S5 mi

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a miran72ms » 28. Jun 2015 12:04

Kupil sem pri tušmobilu samsung galaxy s5 mini mi mogoče kdo ve kako bi lahko prišel do LTE omrežja,nastaviteve sem naredil toda ne sprejme omrežja LTE?

LP

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2322
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Jun 2015 12:15

miran72ms napisal/-a:Kupil sem pri tušmobilu samsung galaxy s5 mini mi mogoče kdo ve kako bi lahko prišel do LTE omrežja,nastaviteve sem naredil toda ne sprejme omrežja LTE?

LP
Ko greš v nastavitve--->Več omrežij--->Mobilna omrežja---->Omrežni način----- ( nastavljeno na ) LTE/WCDMA/GSM (samodejna povezava) Ti ponudi to možnost sploh al ne?
Slika

miran72ms
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 27. Jun 2015 16:26
Telefon: samsung galaxy S5 mi

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a miran72ms » 28. Jun 2015 12:40

omrežni način mi samo pokaže
WCDMA/GSM,ki je vklopljen
samo WCDMA
samo GSM

sem naredil v telefonu te nastavitve in jih ne sprejme http://nadgradnje.telemach.si/lte/

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2322
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Jun 2015 12:42

miran72ms napisal/-a:omrežni način mi samo pokaže
WCDMA/GSM,ki je vklopljen
samo WCDMA
samo GSM

sem naredil v telefonu te nastavitve in jih ne sprejme http://nadgradnje.telemach.si/lte/
Pol boš mogu čakat na posodobitev Androida ker je na telefonu LTE zakljenjen ker Telemach/Tušmobil prej ni ponujal LTE ko je dal v prodajo S5 Mini...Bo treba čakat posodobitev žal..

Jih ne sprejmen ker ni omogočen LTE v telefonu kar ti žal ne moreš nič..dokler ne bo posodobitvije Androida ki bo odklenil LTE oz. ga omogočil-o..
Slika

miran72ms
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 27. Jun 2015 16:26
Telefon: samsung galaxy S5 mi

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a miran72ms » 28. Jun 2015 12:44

posodobitev bi naj bila tam nekje v jeseni sem bral,če bo v slovenskem jeziku

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2322
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 28. Jun 2015 12:47

V glavnem tko bi moral met na izbiro če bi bil na telefonu omogočen LTE ;)

slika:
Slika
Slika

miran72ms
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 27. Jun 2015 16:26
Telefon: samsung galaxy S5 mi

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a miran72ms » 28. Jun 2015 12:50

bom počakal do posodobitve in bomo vidli kako bo

spiderkb
Znanec
Znanec
Prispevkov: 254
Pridružen: 06. Jan 2008 22:13
Telefon: HTC One
Kontakt:

Re: Lte tusmobil_Telemach groza

Odgovor Napisal/-a spiderkb » 30. Jun 2015 18:01

Posoobitev telefona ti ne bo prinesla LTE možnosti. Če boš hotel uporabljati LTE, boš moral aparat zamenajti.

Odgovori