Stran 1 od 1

račun 200 eur!!!

Objavljeno: 09. Jun 2013 22:27
Napisal/-a srok
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje oz rabim pomoč. In sicer: mama je uporabnica tusmobilaa (freee15). 15 eur ni nikoli presegla. tokrat pa je dobila račun 200 eur in sicer od tega 160 eur zaradi odhodnih in dohodnih klicev v tujini. v začetku meseca je bila v Olimju v zdravilišču in tam ji je telefon sam preklapljal na hrvaško omrežje. Čez čas je dobila sms da je presegla 40 eur. Takrat smo ji takoj nastavli na ročno izbiro operaterja, sicer pa je bila tam še samo 2 dni. od takrat dalje je bila samo doma (Maribor). Zanima me kako je mogočem, da je iz tistih 40 eur prišel ven znesek 160?? sicer je ogromno bilo tudi tistih 40, ker je imela natanko 3 odhodne in dva dohodna klica, noben ni trajal več kot 3 minute. Na tusmobilu je bila reakcija, da tako kot piše je pač bilo. velja omenit, da ni bilo niti enega smsa, mmsa, prenosa podatkov..nič. Ta zensek se mi zdi enostavno ogromen in nerealen. sam sem bil lani na morju 2 tedna in uporabljal ogromno telefona in internet pa je račun znasal 80 eur.

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 09. Jun 2013 22:48
Napisal/-a pierson
V Oimju je signal koma, in je mocnejsi signal od T-mobile HR, in ce nimas rocno nastavljenega omrezja, ti odleti v roaming, tam pa nabijes visok racun en,dva,tri, posebej ko ne ves da si v roamingu in veselo klices.

Zahtevaj razclenjen racun, tam bos najbolj videl kje je telefon bil prijavljen in kam se je klicalo, posiljalo sms.

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 09. Jun 2013 22:51
Napisal/-a srok
ja sej zahtevo ze dali..zdaj pa čakamo, da posljejo. Kako pa je s tem pri tusu, če ni njihovega omrežja te vrže na mobitel in to tud kot gostovanje ali kako?

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 09. Jun 2013 22:56
Napisal/-a pierson
pri FREE paketu lahko telefoniras in posiljas sms v Mobitelu, enako kot da si V tusmobilu brez doplacila, podatkovni internet pa se v Mobitelu obracunava po redni tarifi, tako daj e dobro imeti blokiran podatkovni internet v gostovanju

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 10. Jun 2013 00:08
Napisal/-a desyncx
V Olimju sem recimo sam opazil naslednje; Mobitel lahko imaš cel dan prižgan pa bo lepo na našem omrežju ( testirano na Simobil in Tusmobil). Pa imaš poln signal. Takoj, ko te pa kdo pokliče ( če nisi nedosegljiv), ali pa ti poskušaš poklicati koga ali pa greš na internet, pa ti takoj preklopi na Hrvaško omrežje. Če imaš ročno izbiro, pa si večkrat nedosegljiv, ali pa moraš večkrat poskusiti koga poklicati.
Še bolj zanimivo se mi zdi to, da imam službeni telefon ( nemški Debitel), pa vedno ko smo v Olimju, dobim na računu postavko, da sem bil v EU območju in tako tudi zaračunano. Če pa sem na Hrvaškem na morju, pa imam drugačno postavko ( dosti višja cena). Se še nisem imel časa poglabljati v to, ker nimam časa.

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 10. Jun 2013 07:33
Napisal/-a lithium
Dolina med Podčetrtkom in Olimjem je katastrofa, kar se tiče TM signala.

Tole sem "stokal" že leta 2009, pa še ni nič bolje.
viewtopic.php?f=20&t=1060&p=12838&hilit ... tek#p12838

Na starejših ericssonih sem lahko nastavil na SIM kartico, katero omrežje naj telefon vzame za prednostno. Tako imam vpisan Mobitel na prvem mestu, tako telefon ne skače več na hrvaško omrežje.
Ne vem pa, če se lahko to nastavlja tudi na Android telefonih...

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 10. Jun 2013 13:22
Napisal/-a srok
no..danes tudi klicali na tusmobil in njihov odgovor je bil, da se je ves mesec klicalo iz tujine..zanimivo predvsem zato, ker mati zaradi bolezni dobesedno priklenjena na stanovanje v centru maribora...komaj čakam, da vidim izpisek..

Re: račun 200 eur!!!

Objavljeno: 10. Jun 2013 20:15
Napisal/-a ahmediukas
Moras vedeti, da za tujino obracuni se naknadno kapljajo (ni real time), ne glede na to al si tusmobil,simobil,mobitel...