Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a delboy » 20. Dec 2011 17:57

tado napisal/-a:Poglejte samo težave z iPhoni pri Si.mobilu...

Včasih so se mobilni telefoni oz. posamezni modeli različnih znamk, predvsem znanih, testirali pri samih operterjih, če so kompatibilni z omrežjem samega operaterja in tisti, ki so imeli odstopanja, enostavno niso šli v prodajo, danes se to po redko še izvaja. Polna omara je bila takšnih mobilnikov, ki se nikoli pri nas zaradi pokazanih težav niso prodajali oz. niso šli v prodajo.

Danes pa bolje redko še to operaterji izvajajo, ker je povpraševanje pri uporabnikih očitno pre veliko, da kakšnega modela ne bi pustili v prodajo.

Zanimivo bi bilo dati ta zadnjih par modelov Iphona na testiranje.

Prvi model Iphona, ko je izšel, vem da so ga mobitelovci takrat tudi testirali na svojem takratnem omrežju in so dejansko imeli same težave z delovanjem svojih storitev in omrežjem. Toliko v vednost, da danes ni več tolikšni problem v omrežju, kolikršna zna biti težava do samega mobilnega aparata.


Lp.

lexir
Novinec
Novinec
Prispevkov: 32
Pridružen: 20. Jun 2011 22:08
Telefon: Nexus 4
Kraj: Lendava

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a lexir » 20. Dec 2011 17:59

Tudi meni v Lendavi in okolici moj Mozart neprestano preklaplja z 2G na 3G in H. In kadar sem na H-ju ali 3G-ju ter sprejmem klic, me vrže na 2G ali preprosto ostanem brez črtic, vendar se KLIC NE PREKINE.

:thumbs:

redsteler
Novinec
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 20. Dec 2011 11:29
Telefon: iphone 4

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a redsteler » 20. Dec 2011 18:56

Ja možno da iphone kaj serje in pri preklopu kaj zaštrika, ampak je pa tudi res da v btc je res veliko preklopov, v smislu da se telefon ne more odločit na kateri bazni postaji naj bi obstal:). Škoda je samo to da me včasih te prekinitve tako razjezijo da me ma da bi sel se isto sekundo k konkurenci. Drugače mi je pa free 20 zakon.

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1174
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a enpir » 20. Dec 2011 19:09

preklop med 3g in 2g nebi smel prekiniti klica, lahko pa da je vse odvisno od telefona do telefona... bi bilo za stestirati, vsaj pri meni na Desire ga ne...

redsteler
Novinec
Novinec
Prispevkov: 5
Pridružen: 20. Dec 2011 11:29
Telefon: iphone 4

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a redsteler » 20. Dec 2011 19:20

Men v 20% prekine zvezo, definitvno pa vem kdaj naredi preklop ker za 1 sek. izgubim glas sogovornika ali pa je popačen (nesinhron). Ajde majstri iz tusmobila preverte kaj se dogaja v btc-ju. Mozn pa je da simobil zanalasc motnje dela na tem koncu:)

delboy
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1363
Pridružen: 03. Mar 2010 20:06

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a delboy » 20. Dec 2011 19:33

redsteler napisal/-a:Ja možno da iphone kaj serje in pri preklopu kaj zaštrika, ampak je pa tudi res da v btc je res veliko preklopov, v smislu da se telefon ne more odločit na kateri bazni postaji naj bi obstal:). Škoda je samo to da me včasih te prekinitve tako razjezijo da me ma da bi sel se isto sekundo k konkurenci. Drugače mi je pa free 20 zakon.

Ne bi ti smel prekiniti klic med zamenjavo omrežja, če je lastno, razen če nimate v stavbi še kakšno notranjo bazno od Mobitela, pa te meče na njo.

Ročno fiksiraj omrežje oz. izklopi samodejno izbiro.


Lp.

pri
Novinec
Novinec
Prispevkov: 22
Pridružen: 02. Nov 2011 23:59
Telemach paket: ŠE VEČ
Telefon: P30 Lite

Re: Tušmobil - neverjetno, vendar resnično

Odgovor Napisal/-a pri » 20. Dec 2011 19:53

redsteler napisal/-a:Ja možno da iphone kaj serje in pri preklopu kaj zaštrika, ampak je pa tudi res da v btc je res veliko preklopov, v smislu da se telefon ne more odločit na kateri bazni postaji naj bi obstal:). Škoda je samo to da me včasih te prekinitve tako razjezijo da me ma da bi sel se isto sekundo k konkurenci. Drugače mi je pa free 20 zakon.
Si v namene testa Iphona nastavil le na 2G, da nebi telefon stalno preklapljal?

Osebno imam E71 nstavljeno vedno na 2G in imam v LJ in okolici signal od TM 95%+. Pogovori so v večini brez prekinitev. Edino kar me še moti je prvi tunel na AC proti dolenjski. Tam mi signal pade na nulo (mogoče ena črtica)... Za podatke doma in v službi in kjer je free uporabljam Wifi

Drugače pa sem imel pri Simobilu tudi na 2G težave... recimo od brnčičeve proti trzinu je bila prekinitev pogovora malo naprej od križišča za črnuče in ko sem se peljal mi simobilove bazne v noven trzinu... recimo da je delovalo v 50% in 50 ne... Signal je nihal (v več telefonih)... zakaj ne vem

Glede na obdobje delovanja TM se lahko brez težav kosa z ostalima... Je pa res, da nism hud mobile internet abuser in mi je 3G le bonbonček kjer ni Wifi.

Fantje iz TM naj lepo postimajo 2G pa so zmagal... ker za pogovor, SMS, MMS in osnovno brskanje (tuškabina) je EDGE puška ;)

--
LP

Odgovori