Prenos podatkov - obračunski intervali

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Uporabniški avatar
DuxVinedorum
Znanec
Znanec
Prispevkov: 155
Pridružen: 14. Sep 2007 19:47

Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a DuxVinedorum » 27. Okt 2009 21:16

V ta dolgem (PDF) ceniku sem opazil, da je obračunski interval pri Tušmobilu za predplačnike 1 kB, za naročnike pa 10 kB. :wtf: A so malo zamešali vse skupaj (Simobil ima ravno kontra - da je pri predplačnikih in naročniških paketih brez naročnine prenos podatkov 10x dražji in/ali 10x slabši interval kot pri "klasičnih" naročnikih)?

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 27. Okt 2009 21:24

pri obeh dveh je enak - "Obračunski interval za prenos podatkov je 10 kB"... razlika je samo v ceni...

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a Azzil » 27. Okt 2009 21:37

hm.. za predplačnike je interval 0,00050 €/kB, za naročnike pa 0,00042 €/kB.. Če je na 10kB obračunski interval, to pride 0,005, oz. 0,0042€ na 10Kb..
Te cene so tako nizke, da je vlih vseeno če je obračunski interval 1 ali 10 kB.. :ahhh:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 27. Okt 2009 21:49

če pa imaš zakupljen paket 1GB je pa po preseženem volumnu še nižja cena: 0,000012 €/kB

Uporabniški avatar
Azzil
Moderator
Moderator
Prispevkov: 295
Pridružen: 27. Jul 2007 12:59
Telefon: Samsung Galaxy SII
Dodatni paketi: Brezmejni internet 24ur
Znesek računa: 8€

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a Azzil » 27. Okt 2009 21:57

100 MB torej stane potem 1,23 €.. waw.. :inlove:
... je zame arest azil, je zame arrest azzil, je zame arest azil???
Slika

rnikson
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 26. Okt 2009 12:51
Telefon: HTC HERO

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a rnikson » 05. Feb 2010 00:03

Lep pozdrav,s temi zakupljenimi podatki,je samo sranje,ko sem izponjeval pogodbo in kupil telefon HTC HERO,mi nobeden razložil kako in kaj,podpiši plači in nasvidenje,račun je pa že drugi mesec večji za duplo,ker sem pač gostoval v za prenos podatka v drugem omrežju(Mobitel)ampak ni res,v nastavitvah sem izklopil romaing prenos podatkov v drugo omrežje ,ter nastavil ročno omrežje na Tušmobil,in kaj sem dobil,še enkrat več za plačat.Vse sem že probal,da mi zklopijo romaing v drugo omrežje,kar drugi imajo,ne pri Tušmobilu ni možno,reklamacija se ne upošteva,jaz pa zakupljene prenose podatke si ne upam uporabljati,in kaj zdej zastojn plačujem,nobeden mi noče ali ne zna pomagat,ja druga mi ne ostane,kot da grem drugam,pa da še omenim nisem edini primer,o tem se piše tudi na drugih forumih,in pol majo reklamo ČISTI RAČUNI,tole še daleč ni od tega.

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 05. Feb 2010 01:25

predvidevam da imaš paket t35 z 1gb prenosa podatkov, ki velja samo v tuš omrežju... Kar si lahko že iz drugih forumov razbral, je očitno nek bug na herotu, zaradi česar funkcija, ki jo ima (data roaming), ne deluje najbolje in še vedno prenaša podatke tudi v roamingu (predvidevam, da sam telefon ne prepozna najbolje @m romaning in ga ne smatra kot tuj roaming).... kot si omenil neko blokado - ostali operaterji tega nimajo in ti tudi ne morejo tega ponuditi ker nimajo nacionalnega roaminga... kvečjemu lahko blokiraš tujino, kar pa @m omrežje NI... tudi pri tušu mislim da lahko blokiraš tujino, ne pa nacionalni romaning @m...

reklamacija se seveda ne bo upoštevala, ker imajo v sistemu zabeležen dostop do interneta preko @m omrežja, kar se ti seveda normalno zaračuna po veljavnem ceniku... ne vrjamem da ti noben noče pomagat, problem je v tem da ti ne morejo, ker je to pa HTC Hero, ki ti dela frke in ne operater... torej ne se zanašat na funkcijo v telefonu!

lahko poskusiš prestaviti na ročno in tuš omrežje in v tem primeru se bo prenos podatkov izvajal samo iz zakupljenega volumna... imej nekaj časa tako nastavljeno in boš videl, če se še vedno povečuje dodatna poraba... informativno porabo lahko preverš preko sms-a PORABA na 7070 (povratni sms stane 0,09€) ali preko tuškabine --> moj tušmobil --> poraba --> dodatna poraba

skratka, kot si lahko ugotovil se to vsem dogaja samo na HTC Herotu - malo ironično kajne???

deekay
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 14. Mar 2008 19:52
Telefon: HTC Touch
Kraj: Gornja Radgona

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a deekay » 05. Feb 2010 09:18

rnikson napisal/-a:Lep pozdrav,s temi zakupljenimi podatki,je samo sranje,ko sem izponjeval pogodbo in kupil telefon HTC HERO,mi nobeden razložil kako in kaj,podpiši plači in nasvidenje,račun je pa že drugi mesec večji za duplo,ker sem pač gostoval v za prenos podatka v drugem omrežju(Mobitel)ampak ni res,v nastavitvah sem izklopil romaing prenos podatkov v drugo omrežje ,ter nastavil ročno omrežje na Tušmobil,in kaj sem dobil,še enkrat več za plačat.Vse sem že probal,da mi zklopijo romaing v drugo omrežje,kar drugi imajo,ne pri Tušmobilu ni možno,reklamacija se ne upošteva,jaz pa zakupljene prenose podatke si ne upam uporabljati,in kaj zdej zastojn plačujem,nobeden mi noče ali ne zna pomagat,ja druga mi ne ostane,kot da grem drugam,pa da še omenim nisem edini primer,o tem se piše tudi na drugih forumih,in pol majo reklamo ČISTI RAČUNI,tole še daleč ni od tega.
Saj je napisal, da je nastavil ročno na Tušmobil.

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 05. Feb 2010 11:07

lahko da je prenos podatkov v @m nabil še preden je nardil na ročno in tuš, ker drugače ne ni možno...

rnikson
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 26. Okt 2009 12:51
Telefon: HTC HERO

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a rnikson » 05. Feb 2010 14:36

Je možno,da se obračunova,ker tale Htc Hero,ne glede če mu nastaviš,se še vedno poveže z drugim omrežjem za prenos podatkov,ker namreč Htc hoče imeti povezavo non stop z internetom zaradi emaila,aplikacij,itd,..Kot sem že omenil,nastavil sem tako da sem na Tuš omrežju in blokado roaminga,paket imam 35 dobil sem pa račun 90 eurov,ostalo so podatki,pa še ddv so mi dali gor,za znoret,in zdej ne smem oziroma si ne upam aktivirat prenos podatkov,zakaj prodajajo take telefone,oziroma meni je to zavajanje stranke,podpišeš pogodbo za dve leti v dobri veri,na koncu hočeš uveljavit problem oziroma da ti pomagajo,pravijo da ne morejo pomagat,obrnite se na uvoznika,uvoznik,pa pravi,obrnite se na Tušmobil,zdej res več ne vem kaj naj naredim,pogodbe ne morem prekinit,razen če plačam pavšal,to pa vemo koliko je,in ne po moji krivdi,res ironično.In,še enkrat omenjam,reklama čisti računi,za mene niso čisti računi,to je šele začetek,ker nisem edini s tem problemom.

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2339
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 05. Feb 2010 14:55

Ja mate probleme samo uporabniki teh telefonov kar sem že bral po ostalih forumih... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 05. Feb 2010 16:26

Torej je težava v HTC Herotu in ne operaterju... daj simko v drug telefon in boš videl da se ti ne bo dodatno obračunaval prenos podatkov na @m, ker je tega zmožen samo Hero....

nevem zakaj bi bilo to zavajanje stranke??? mobilni operater ne more vplivati na same nastavitve v telefonu, same aplikacije itd... za le-te je odgovoren uporabnik... Operater ti ne more spremenit nastavitve v telefonu, kvečjemu je zato pooblaščen serviser, še več info ima pa tudi uvoznik...

skratka mislim da je tale Hero preklet phone...

kolos
Znanec
Znanec
Prispevkov: 61
Pridružen: 28. Avg 2008 16:15

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a kolos » 05. Feb 2010 19:00

To je pa res zoprno. Sedaj ste nekateri toliko na izgubi, da bi za te denarce dobili boljši telefon in še bi vam kaj ostalo v žepu. Ja, fajn je, da se pri nakupu telefona ne zaletiš prehitro in počakaš na odzive kupcev, da vidiš s kakšnimi težavami se srečujejo.

Na vašem mestu bi nastavitve za internet onemogočil tako, da bi neko nastavitev vpisal napačno in ob potrebi bi jo spremenil v pravilno (npr. zadnjo cifro IP-ja za GPRS).
Zadnjič spremenil kolos, dne 05. Feb 2010 19:17, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
enpir
Stari maček
Stari maček
Prispevkov: 1171
Pridružen: 27. Okt 2009 09:24
Telemach paket: SEVEC

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a enpir » 05. Feb 2010 19:16

tole bi recimo bila začasna rešitev ja, da spremeniš kak parameter od internetnih nastavitev...

kolos
Znanec
Znanec
Prispevkov: 61
Pridružen: 28. Avg 2008 16:15

Re: Prenos podatkov - obračunski intervali

Odgovor Napisal/-a kolos » 05. Feb 2010 19:20

Rešitev je res bedna, a bolje to, kot recimo, da se ti v tujini nabije račun do neba.

Drugače pa je pametno, da se porabo večkrat preverja v Tuškabini. Zna glava precej manj boleti :headbash: !

Zanima me ali je to značilnost vseh Android telefonov ali ima samo Hero takšne težave?

Odgovori