Novo pri Telemachu

Splošno o Telemachovi mobilni telefoniji
Odgovori
Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2324
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Feb 2019 06:39

Takole je pri S9 plus. Ko je klic iz A1 na Telemach. Zvok je čist itn..Razlike tudi ne slišim ko je klic v istem omrežju.. Slika

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk
Slika

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08. Feb 2019 08:55

Ta kodek je NB (Narrow Band), razliko pa bi moral zelo dobro zaznati. Jaz jo zaznam takoj, če je tam namesto NB pač WB. Ni pa nujno WB niti pri klicu znotraj omrežja
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2324
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Feb 2019 09:36

Evo še ko je klic v A1 omrežju . A1 na A1 ;)

Sam ne opazim razlike..Slika

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2324
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 08. Feb 2019 09:37

Evo še ko je klic v A1 omrežju . A1 na A1 ;)

Sam ne opazim razlike..Slika

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk
Slika

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08. Feb 2019 09:40

A1 na A1 ne vem, koliko je razlike. Znotraj Telemacha je velika, a bila je še veliko večja, dokler niso omejili resolucije
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2311
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a lithium » 08. Feb 2019 10:23

Zgleda, da po novem vsak bit podatkov šteje in so zato znižali :zacuden:
Administrator neuradnega foruma

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 08. Feb 2019 13:14

Pa bojim se, da ni povezano z ponovnim uvajanjem GSM 900>
https://red-pill.eu/forum070/viewtopic. ... =15#p32405
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2311
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a lithium » 09. Feb 2019 10:23

Bi bilo možno ja.... izkoristek spektra postaja očitno pomemben...
Administrator neuradnega foruma

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 19. Feb 2019 18:36

Bitna hitrost AMR-WB kodeka ponovno nazaj na 23.85 kbit/s, kar je najkvalitetnejša možna izbira... ;)

Ostala dva operaterja imata pri AMR-WB samo 12.65 kbit/s. Palec gor za Telemach! :thumbs:
Slika

Uporabniški avatar
lithium
Administrator
Administrator
Prispevkov: 2311
Pridružen: 17. Apr 2007 16:49
Telemach paket: Free2Go Revolucija
Telefon: iPhone8
Dodatni paketi: EON light(100/50net)
Kraj: Celje

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a lithium » 19. Feb 2019 20:10

Upajmo, da bo tako ostalo :)
Administrator neuradnega foruma

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 20. Feb 2019 00:07

Upam tudi jaz, ker razlika je očitna. :thumbs:
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2324
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 20. Feb 2019 11:40

Ja očitno dokler kličeš v lastnem omrežju.. Če pa je klic iz Telemacha v drugo omrežje je NB AMR 12.2 kbit/s ;)

Konc koncev to pa tolk nima veza al je 12 al 23 kbit/s sam razlike ne vidim.. :thumbs:
Slika

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 20. Feb 2019 11:43

Drži. Medoperaterski klic ima standarden AMR-NB kodek.
Slika

Deky_
Specialec
Specialec
Prispevkov: 2324
Pridružen: 14. Avg 2007 08:57
Telefon: Samsung Galaxy S9+

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Deky_ » 20. Feb 2019 11:45

Lih kar sprobal z klicem na klicni center in je kodek enak kot klic v drugo omrežje :confused:

Mam eno predplačniško od Telemacha zato lahko sprobam ;)
Slika

Bajkman
Znanec
Znanec
Prispevkov: 243
Pridružen: 09. Dec 2011 11:30

Re: Novo pri Telemachu

Odgovor Napisal/-a Bajkman » 20. Feb 2019 11:52

Na klicni ne bo šlo.
Poklicati te mora nekdo s Telemacha s primernim telefonom, ki to podpira, podpirati mora tudi tvoj, oba pa imeti zadosten 3G Telemach signal.
Slika

Odgovori